Marmaris Gezilecek Yerler 2




  Merhaba, Muğla'nın cennet ilçelerinden biri olan Marmaris'in geri kalan yerlerini anlatacağım. Marmaris gezilecek yerler yazımda anlattım fakat Marmaris öyle bir yer ki ikinci yazısını da gerek duydum. Körü körüne bir yere tatile gitmeyin lütfen. Bilgilenmek hem plan yapıp, her yeri görmenizi sağlar, hem de gün sayısı ve bütçenizin planlamasına da yardımcı olur. Sizlere benden Marmaris gezilecek yerler tavsiye, buyurun başlayalım.


  Baca Mağarası
Marmaris de nerede dalış yapabilirim diyorsanız, burası en ünlü dalış merkezidir. Eğitim alarak dalış yapıp, değişik bir deneyim yaşayabilirsiniz. 50 metreye kadar derinliği vardır. İçinde çeşitli balıklar ve karidesler görebilirsiniz.




  Amos Antik Kenti
Marmaris Turunç bölgesinde bulunuyor. Yürüyerek ulaşabilirsiniz. M.Ö. 2. y.y. da kurulduğu kazılarda kanıtlanmış, bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu antik kenti görmelisiniz. Kazı yapan araştırmacılar tarafından kira sözleşmeleri de bulunmuştur. Demek ki kira derdi o zamanlar bile varmış. :D Her zaman söylediğim gibi antik kentleri ziyaret etmenizi öneriyorum. Bir yörenin coğrafi, tarihi, yaşam tarzını bu antik kentleri gezerek anlayabilirsiniz. İlginiz yükseleceği için araştırıp, genel kültür seviyenizi de artırırsınız. 







  Kumlubük Beldesi
Turunç bölgesine yakın konumda yer alır, sakinlik, kafa dinlemek, güzel fotoğraflar çekmek için muhteşem bir doğa yeridir. Bir çok otel ve pansiyon bulabilirsiniz. Amos antik kentine de yakındır. Marmaris merkeze 24 km uzaklıktadır. 









  Günnücek Milli Parkı 
Yalancı Boğaz'a giden yol üzerinde bulunuyor. Büyük bir alan içinde ağaçlar, kuş sesleri, su sesi eşliğinde denize girip, piknik yapmak için bir gününüzü buraya ayırabilirsiniz. Marmaris merkez ya da diğer beldelerden minibüslerle ulaşabilirsiniz. Marmaris'e 1 km uzaklıktadır. Bölgede bulunan Sığla ağaçlarından Sığla Yağı yapılmaktadır. 









  Physkos Antik Kenti
Marmaris'in eski adıdır. Asartepe mevkii de bulunmaktadır. Karya medeniyetinin önemli yerleşim yeridir. Marmaris konumu, doğası, deniziyle bir çok devletin memleketi olmuştur. Physkos kalıntılarını merkeze yakın yerlerde görebilir, ziyaret edebilirsiniz.




  Bybassos Antik Kenti
Bozburunda , Hisarönü bölgesinin yakınındadır. Karya medeniyetinin bir şehriymiş yine. Günümüze fazla eser kalmamıştır. Yakınlarında olursanız gitmenizi tavsiye ederim. 





  Bördübet Koyu
Marmaris - Datça karayolunun üzerinde sağ tarafta kalıyor. Sağa döndükten sonra 9 km daha gidince ulaşıyorsunuz buraya. Ulaştığınızda sanki dünyada hiç kimse yaşamıyormuş gibi bir his yaratabilir. Bir tane otel ve pansiyon bulunmaktadır. Sit alanı olup, gittiğinizde çöplerinizi yanınıza alın yere atmayın. Ve tadını çıkarın. 










 Marmaris gezilecek yerler ikinci yazım bu kadar arkadaşlar. Gerçekten büyüleyici doğa ve deniziyle Marmaris gerçekten muhakkak gidip görmeniz gereken bir şehir. Yapacak bir çok etkinlik var. Tekne turları, su sporları, tarihi yerler, safari, bisiklet turları, gece hayatı, yemekleri, otelleri, doğal koyları var. Hiç canınız sıkılmayacak olan bu yere gitmeniz dileğiyle. Marmaris gezilecek yerler  birinci yazıma renkli yazıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere. Hoşçakalın. :D

You Might Also Like

2 yorum

  1. Verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı teşekürler.

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim :D Takipte kalın lütfen. yerler ya da otel hakkında sorularınız olursa beklerim.

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...