Korkuteli Gezilecek 5 Yer



  Merhaba, Antalya Korkuteli ilçesi gezilecek 5 yerini sizlere aktarmaya çalışacağım. Merak ederseniz, yolunuz düşerse uğramanız iyi olacaktır. Antalya merkeze uzaklığı 70 km'dir. İç tarafta, karasal iklim görülen, deniz olmayan ama bu açığını sahip olduğu şeylerle az da olsa kapatmış bir ilçedir. Korkuteli, Hitit, Roma, Selçuklu, Osmanlı, Teke Beyliği gibi bir çok devlete ev sahipliği yapmış şehirdir. Selçuklu devletinden Gıyaseddin Keyhüsrev almıştır. Önceki adı Istanoz idi. Şimdiki adını Şehzade Korkut'a izafeten Korkuteli olmuştur. Evliya Çelebi, Seyahatname eserinde burayı serin, yazlık mekan olarak bahsetmiştir. İlk Antalya'ya gelirken küçüklüğümde buranın ismini duyunca şaşırmıştım. Korku Tüneli olarak anlamıştım. :D Öyle anladığım içinde bana korkulacak bir yer gibi gelmişti. Çocukluk işte... :D





  Korkuteli Merkez 
Merkezi küçük bir ilçedir. Hediyelik eşya alıp, mutfağına özgü yemeklerinden tadabilirsiniz. 




Piyaz
    Sultan Alaaddin Cami
Korkuteli merkezde bulunur. Selçuklu döneminden kalma, sağlam yapıda bir camidir. Görmeniz gereken cami eserlerimiz arasındadır. 1571 de yapıldığı Kitabe de yazmakta, Murat Paşa tarafından yaptırılmış. Dikdörtgen yapılı mimarisi vardır. Moğol ve Selçuklu izlerini taşıyan kapısı da güzel bir eserdir. 



  Güllük Dağı Milli Parkı 
Antalya merkeze 34 km uzaklıktadır. Toros Dağlarının üzerinde yer alan bu alan, zengin bitki örtüsüyle, içinde bulunan tarihi kalıntılar ve mağarasıyla görmeniz gereken yerler arasındadır. Yazın gidip serinleyebilirsiniz. Piknik ve kamp alanları da vardır. 












  Termessos Antik Kent
Güllük Dağı Milli Parkı içinde yer alır. Daha önceki yazımda sizlere aktarmıştım. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış eşsiz antik kent. 









  Karain Mağarası
Güllük Dağı Milli Parkı içinde 11 km ileride bulunmaktadır. Türkiye'nin en büyük mağaralarından biridir. İçerisinde hayat bulguları 500.000 yıl öncesine kadar dayanmaktaymış. Muhakkak gidip görmeniz gereken bir yer. 









  Korkuteli'ne bir gün yolunuz düştüğünde buralara uğramadan gitmeyin. Uğramadan gitmemeniz dileğiyle. Hoşçakalın. :D 

You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...