Bodrum Gezilecek Yerler




 Merhabalar, herkesin çok sevdiği ya da çok merak ettiği yer Bodrum'u anlatacağım sizlere. Gençlerin gece hayatını, tatilcilerin güzel yerlerini, sahillerini merak ettiği, emeklilik planlarını Bodrum'a yerleşme fikriyle motivasyon sağlayanları, bu yazımda bir an önce gitmek için sabırsızlandıracağım. Ama tabii ki Bodrum da artık kapasitesini aşmaya başladı. Bu duruma rağmen hala vazgeçilmez yerlerden birisidir. Egenin doğal güzelliklerini, havasını, tarihini taşıyan eşsiz bir yerdir. Beyaz renkli mimarisini, begonville süslü kapılarını görünce fotoğraf çekmek için kendinizi tutamayacaksınız. Önemli oranda popülaritesi olan Bodrum gezilecek yerler bakımından turizm merkezlerinin başını çekmektedir. Tatilcilerin en çok tercih ettiği, Bodrum gezilecek yerler listesi 'ne buyurun bakalım.




   Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi
1400'lü yıllarda Saint Jean Şövalyeleri tarafından iki liman arasına yapılmıştır. Bodrum'un simgeleri haline gelmiştir. Kale altında bulunan Sualtı Müzesi ise 1995 yılında Avrupa'da yılın müzesi seçilmiştir. 1500'lü yıllarda Türkler'e geçmiştir. 1895 yılında hapishane olarak kullanılmış. Müze kartınızla giriş yapıp, muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Kaleler şehirlerin aynasıdır arkadaşlar :D







  Halikarnas Mozolesi
Dünyanın yedi harikasından biri olan Kral Mausollos'un mezarıdır. Eşi ve kızı tarafından görkemli bir şekilde inşa ettirilmiştir. Hem Yunan hem Mısır mimarisi izleri taşıması iki medeniyetin ortak ürünü gibi karışmış, göz kamaştırmıştır. Açık alana sahip olmasından dolayı da açık hava müzesi olarak da kullanılmaktadır. Görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir.




 Zeki Müren Sanat Galerisi
Kıymetli sanat güneşimiz o. Yıllar geçse de her sevince, üzüntüye iyi gelecek onun eserleri. Bursalı olan sanatçımız öldükten sonra Bodrumda ki evini Turizm Bakanlığımız müzeye çevirmiştir. Kullandığı eşyalar aynı şekilde oracıkta durmaktadır. Sanki içinde hala yaşıyormuş gibi. Bir an geliverecekmiş gibi. Onu görmek, hissedebilmek için muhakkak gitmenizi öneririm. Giriş ücreti vardır. Gerçekten büyüleneceksiniz.







  Bodrum Deniz Müzesi
Bodrum merkezde bulunmaktadır. Açılalı çok olmamıştır. (2011) Bodrum'un tarihi balıkçılık hikayesi, geçimini anlatan çok güzel müzelerimizden birisidir. Tekne yapıları, denizden çıkan fosiller vb. gibi objeleri inceleyip, bilgilenir, hoş vakit geçirebilirsiniz. 





  Osmanlı Tersanesi Sanat Galerisi
Bodrum merkezde bulunmaktadır. 1775 yılında yapıldığı düşünülmektedir. Bodrum çevrelerinden getirilen malzemelerle yapılan tekneler, deniz severler için tutkusu haline gelmiştir. Korsanlara karşı önlem almak, izlemek için kurulan kulelerle birlikte tersane işleri de gelişme göstermiştir. Merak edenlerin gitmesi gereken bir yer. Tatilinizin bir anını uğrayarak hoş vakit geçirebilirsiniz. Arka tarafında Osmanlı mezarları bulunmaktadır.






  Bodrum Antik Tiyatro
Eski çağdan kalan sağlam tiyatro alanı. 1960 da restore ettirilmiştir. Bodrum merkeze yakın konumda olup, yaz aylarında çeşitli konser ve etkinlikler yapılmaktadır. Ücretsiz görebilir,  fotoğraf çekilebilirsiniz.




  Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
Yakaköy semtinde bulunmakta olan bu sanat köyü, meraklılarını beklemektedir. Bir çok etkinlik düzenlenmektedir. Sergiler, okuma alanları, düğün, davet gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Bodrum havasıyla bütünleşen bu yerde keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.






  Fransız Kulesi
Bodrum Kalesinin en büyük kulesidir. O zamanlar Fransız Şövalyelerinde olan alan, gözetlemenin iyi olması açısından en yüksek olarak yaptırılmıştır. 1421 yılında yaptırılmaya başlanmıştır. Haç işareti şeklinde dizayn edilmiştir.





  Bitez Yalısı Zeytin Ağacı Tabiat Anıtı
Bitez semtinde bulunan, korumaya alınmış anıt. Büyüleyici ve böyle şeyler görmek insana mutlu hissettiriyor. Anıt 300 yaşında 3.5 m uzunlukta, 7.60 m çevre genişliğine sahiptir. 




  Merkez Adliye Cami
Bodrum merkezde Belediyenin önünde bulunmaktadır. Tarihi açıdan da önemlidir çünkü Bodrum'a yapılan en son Cami olma özelliği taşımaktadır. 1901 yılında yaptırılmıştır. Dikdörtgen yapısı vardır. İlgililere duyurulur. :D 




  Pedasa Antik Kenti
Bodrum merkeze 4 km uzaklıktadır. Doğasıyla, tarihiyle geçmişe yolculuk yapabilirsiniz. Athena Tapınağı da bu antik kenttedir. 3500 yıllık kalıntıların içinde olmak bile meraklıları için büyüleyici bir şey. Bodrum tatilinizde tarihi mekanları da gezerek bilgi sahibi olabilir, hoş vakit geçirebilirsiniz. Ziyaret etmenizi öneririm.







  Bodrum merkeze yakın yerleri sizlere aktarmaya çalıştım. Umarım faydalı olmuş, gidip görmek için sabırsızlanmışsınızdır. Bodrum ilçesi de Ege bölgesinin incisidir. Bodrumla ilgili diğer yerler ve mekanlar hakkındaki yazılarıma göz atmanızı tavsiye ederim. Yorum yapmayı unutmayınız. Sevgilerle... 😊


  



You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...