Marmaris Gezilecek Yerler




  Merhabalar, size Muğla'nın güzel ilçelerinden, Marmaris'i anlatacağım bu yazımda. Ege bölgesinin önemli turizm merkezlerinden olan bu yerin, plajları, tarihi yerleri, gece hayatı, yeşilliği ile tatilcilerin gözdesi durumundadır. Marmaris gezilecek yerler oldukça fazla ve etkileyicidir. Ben sizlere ünlü ve bilinen yerleri tanıtacağım. Buyurun karşınızda Marmaris gezilecek yerler listesi...






   Marmaris Kalesi ve Müzesi
Marmaris merkezde barlar sokağına doğru, limanın orada bulunan bir tepelik üstünde yer alıyor. Müze kartıyla giriş yapıyorsunuz. Müzesini gezip, şehir manzarası eşliğinde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Müze bana küçük geldi ama normal tabii ki. Güzel yer. İyon devletinden, Bizans, Osmanlı'ya kadar bir çok devlete ev sahipliği yapmış bir yer Marmaris. Kaleye Kanuni Sultan Süleyman ayak basmış. Sırf bunun için bile gidip, bu dünya ne sana ne bana kalmaz, Sultan Süleyman'a bile kalmamış diye eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Allah rahmet eylesin. Kaleye giderken eski evlerin içinden geçen yollardan geçerken, müthiş fotoğraflar çekebilirsiniz.








  Valide Hafsa Sultan Kervansaray 
Marmaris Kalesi'nin yakınında bulunan 16. y.y. da Kanuni Sultan Süleyman tarafından, annesi Valide Hafsa Sultan için yaptırılmıştır. Ziyaret etmenizi öneririm. Osmanlı eserlerinden biri olan bu mekanda fotoğraf çekiniz. İçinde hediyelik eşya dükkanları bulunmaktadır. 






  Halıcı Ahmet Urkay Müzesi
İş adamı Ahmet Urkay tarafından yaptırılan müzede yaklaşık 4000 parça eser bulunmaktadır. Arkeolojik ve etnoğrafik eserler bulunmaktadır. Merkezde İnönü Caddesi üzerindedir. Gidip görmeniz gereken bir yer tabii ki ilginiz varsa. 







  Loryma (Bozukkale) Antik Kenti
Bu antik kent Marmaris ile Bodrum arasında yer alıyor. Deniz ya da kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. M.Ö. kurulan bir kenttir. Körfezi nedeniyle önemli ticaret ve dinlenme yeri olmuş. Antik kentleri muhakkak gezmenizi öneririm. Nereye giderseniz gidin. Bu antik kalıntılar, o coğrafyanın özelliklerini, stratejilerini, tarihini size öğretiyor hem de kalıcı bilgi sahibi oluyorsunuz. Bazı şeyleri öğrenerek daha çok meraklı oluyorsunuz. 







  Bozburun Yarımadası ve Karia Antik Kenti
Marmaris'in güney batısında bulunur. Bozukkale bölgesinden önce gelir. Yemyeşil doğa, masmavi deniziyle gözlerden ırak olmak isteyenler muhakkak gitmelisiniz. Böyle bir yer yok. Var ama burası da ilkler arasında. :D Yürüyüş, macera isteyenler için mükemmeldir. Karya Antik Kenti de yakındır. Sizleri beklemektedir. İlyada destanı'nda Milet'in, Karya şehri olduğu bilinmektedir. 














  Selimiye Bölgesi
Merkeze 35 km uzaklıkta Marmaris'in bir beldesidir. Berrak denizi, doğası, tatlı otelleriyle ünlüdür. Cennet gibidir, uyanmak istemezsiniz. Avrupalı turistin çok gelmeye başladığı yer. Ee biliyorlar nereye gideceklerini. :D Belde, ismini I. Selim'den almıştır.








  Turunç Bölgesi
Merkeze 21 km uzaklıktadır. Marmaris'in en güzel bölgelerinden biridir. Bir çok otel, mekan bulabilirsiniz. Soğuk, berrak denizinde yüzebilir, kafa dinleyebilirsiniz.







  İçmeler Bölgesi
Merkeze 8 km uzaklıktadır. Minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Otel, mekan bir sürü, bütçenize göre seçebilirsiniz. Şifalı su anlamından gelen İçmeler, gerçekten de beden ve ruhen rahatlayabileceğiniz bir yer. 








  Kleopatra (Sedir) Adası
Marmaris'e çok yakındır. Mutlaka gitmenizi isterim. Kendisi kadar hikayesi de aşk dolu bir yer. Roma'lı Komutan Antonius, Kleopatra'yı buraya tatile getirmiş. Kleopatra burayı çok beğenmiş fakat denizinde neden kum yok dedikten sonra Mısır Kraliçesi Kleopatra için buraya Mısır'dan kum getirtmiş Komutan Antonius. Burası Kleopatra'nın adası olmuş. Bizlere kalmış şimdi. Tadını çıkarın. 







  Kızkumu
Marmaris'e yakın konumdadır. Deniz suyu ortadan geçebileceğiniz şekilde yürüme yolu gibidir. Yaklaşık 600 m uzunluğunda. Enteresan, mucize bir yer. Herkes görmelidir. İlginç bir hikayesi var buranın. Efsaneye göre, zamanında kralın kızı, balıkçılık yapan fakir bir delikanlıya aşık olmuş. Babasına söylediğinde kızını vermek istemez. Kız akşamları sahile gelip ışık tutar, delikanlı da ışığa doğru yönelip kızın yanına gelirmiş. Sabah olana kadar vakit geçirirlermiş. Bunu fark eden halk, krala gidip söylemiş. Kral, askerleriyle bir akşam sahile gider ve ışık tutar. Delikanlı ise ışığa doğru sevinçle kürek çekmeye başlar. O anda kız sahile gelip olanları görünce, kendini suya atar sevgilisini kurtarmak için. Kız her hareket ettiğinde su altında kalmış, kum olmuş ve suyun üstünde yürümüş. Arkadan koşan askerler ise suya gömülmüş. Sevgilisine doğru koşarken gelen okla yaralanır. Delikanlı kızı sürükleyerek karşıya doğru kaçırır. Kızın kanının aktığı yerler şimdiki halini alır. Yaralanmadan sonra ne oğlanı ne de kızı bir daha kimse görmemiştir. Gerçekten büyüleyici. Ege bölgesinde yaşanan aşklar, hep büyüleyici olmuş.







  Cennet Adası
Ağaçlarla kaplı doğal bir yarımadadır. Teknelerin uğrak noktasıdır. Sizde atlayıp gidebilirsiniz, yaklaşık 11 km uzaklıktadır. Adada bir çok mekan bulunmaktadır. Ada üzerinde Nimara Mağarası vardır. Buraları da ziyaret etmeyi unutmayınız. 








  Fosforlu Mağara 
Teknelerle bu mağaraya ulaşabilirsiniz. Mavisi gerçekten fosforlu, insan bu doğal güzellikleri gördükçe büyüleniyor öyle değil mi? Tekne turlarına da katılmalısınız.




 Marmaris gezilecek yerler tabii ki bu kadar değil, daha anlatacak çok yer var. Onları da başka bir yazımda sizlere aktaracağım. Yorumlarınızı, önerilerinizi bekliyorum. Ege candır arkadaşlar. Görüşmek üzere. Hoşçakalın. 👍😊


You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...