Finike ve Demre Gezilecek Yerler



  Merhaba, Nasılsınız? :D 
Başlıktan anlaşılacağı gibi Antalya'nın her bir adımının cennet olduğunu yazdığım yazılardan anlamışsınızdır. Anlat anlat bitmiyor gerçekten. Bu yazımda Demre ve Finike ilçelerini de gezmeniz dileğiyle sizlere  gezilecek yerlerini aktarmaya çalışacağım. Seyahate hazırsak başlayalım. 

  Atatürk'ün ünlü bir sözünü de hatırlayalım. Ne demişti; '' Hiç Şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir.''  Atatürk Antalya'ya iki kere gelmiş, üçüncüsünü ise hastalığı yüzünden 1931 yılında istemesine rağmen gelememiştir. Antalya'dan Atamıza Selamlar...


Demre

Finike
  Antalya'nın bu iki sahil ilçesi de diğer ilçeleri gibi az da olsa özellikleriyle turistleri çekmektedir. Finike, portakal üretimi ile Türkiye'nin birçok iline yetmektedir. Kaş yazımda anlattığım Noel Baba, Demre ilçesinde doğmuştur. Önemli bir kişidir Aziz ( ST. ) Nikolaos. Özellikle Ruslar yılın belli dönemlerinde bu kiliseye gelerek ibadet ederler. 7 kere bu tavafı  yapanlar Hristiyanlıkta hacı olurlar.  Demre ve Finike ilçeleri Antalya'nın batısında yer almaktadır. Demre de ünlü olan mavi yengeç balığını da denemeyi unutmayın. Demre ve Finike, Kaş'a yakın olduğu için oradaki tarihi yerlere de gidersiniz.

  Soura Antik Kenti
Demre de bulunan, M.Ö. 4. y.y. kurulduğu sanılmaktadır. Likya, Bizans dönemine ait kalıntılar bulunmaktadır. Bu sayacağım yerlere araba kiralayarak, ilçedeki giden arabalarla, turlara katılarak kolayca gidebilirsiniz.






  Limyra Antik Kenti 
Finike' ye 5 km uzaklıktadır. Karayolunun üzerinde tabelaları görebilirsiniz. Gaius Caesar, Kudüs'ten Roma'ya dönerken bu antik kentte hayatını kaybetmiştir. Anıtsal mezar yapılmıştır ona bu şehirde. Müze kartınızla giriş yapıp, bu antik kenti gezebilir aynı zamanda piknik yapıp, yüzebilirsiniz. Likya ve Bizans devletleri için bu şehir önemliymiş. M.Ö. 5. yüzyılda kurulmuştur. 












  Arykanda Antik Kent
Finike'ye 30 km uzaklıktadır. Yüksek kayalığın yanındaki şehir anlamındadır. M.Ö. 5 yüzyılda kurulmuştur.  Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Fotoğrafçılar ve tarihçiler için mükemmel yerdir. 



Mithras Tanrıçası



Mozaik 






  Rhodiapolis Antik Kenti 
Kumluca şehir merkezine 5 km uzaklıktadır. Şehri Rodoslular kurmuştur. Likya'nın en zengin ve hayırsever adamı Opramoas burada yaşamış ve ölmüştür. Kentte mezarı bulunmaktadır. Değişik ve güzel tarihi kentlerden birisidir. Müze kartınızla giriş yapabilirsiniz.











   Andrea Doria Koyu
Finike - Demre karayolu üzerinde bulunan, güzel, sakin,temiz bir koy. İsmini Cenevizli Andrea isimli kişiden almıştır. Finike'ye 3 km uzaklıktadır.  Koyda Caretta Caretta, Fok balığı görebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. Eskiden bu koy korsan koyu gibi bir yermiş. Yüzmek için güzel yerlerden biridir. 





  Elmalı Müzesi
Çok uzak olmayan Elmalı ilçesine gidip görmek isterseniz de bu müzeyi gezebilirsiniz. Müze kartınızla giriş yaparsınız. Geniş bahçesinde bulunan kalıntıları da görebilir, içini gezebilirsiniz. Bu ilçenin Bayındır Köyü'nde 1980'li yılların başında kaçak kazılar sonucu 1900 adet sikke bulunmuş, önemlilik açısından oldukça önemli olan bu sikkeleri bulanlar, yurt dışına kaçırmışlar. Türkiye devletinin takip ve uğraşları sonucu 1679 adet sikke geri getirilmiştir. Şuan Antalya merkezdeki müzede korunmaktadır. İmitasyonları Elmalı Müzesinde gösterilmektedir. Gitmenizi öneririm, uzak değil. 






Sikke İmitasyon


  Demre HZ. İSA figürü
Demre de St. Nikolaos Kilisesi içinde HZ. İSA figürü de dikkat çekmektedir. Gittiğinizde inceleyebilir, fotoğraf çekebilirsiniz. 




    Umarım faydalı olmuştur yazdığım yazı. Merak edenlerinizin kendisine bu yerleri not alıp, tatil planlarını yapmaya başlayabilir. Yorumlarınızı bekliyorum. Görüşmek üzere. Hoşçakalın. :)

You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...