Alanya Gezilecek 10 Yer




  Merhaba, size bu yazımda anlaşıldığı gibi Alanya ilçesini anlatacağım. Yaz geldiğinde, Rus turistlerle dolu, tarihiyle, gece hayatıyla, plajıyla ünlü bu tatil merkezine herkes gitmek ister ama bir türlü fırsat olmaz ya da gidersiniz tekrar gelmek için can atarsınız. Sizi heveslendirecek 10 yer buyurun başlayalım.



    Alanya Merkez      
Alanya merkezde ve çarşısında gezip, hediyelikler alabilir, yöreye özgü yemekler yiyebilir, pazarda gezebilir, dinlenebilirsiniz. 




  Alanya Seyir Tepesi
Alanya'nın güzelliğini tepeden, kuş bakışı seyretmek isterseniz sizi güzel manzarasıyla beklemektedir. Piknik mekanı, oturma alanı mevcuttur. Fotoğraf çekebileceğiniz güzel yerlerden biridir.







   Sapadere Kanyonu
Alanya merkeze 45 km uzaklıktadır. Turlarla ya da arabanızla gidebilirsiniz. En ünlü yerlerinden biridir. Doğanın içinde kendinizi değişik duygular hissediyorken bulacaksınız. Giriş ücretlidir. Yürüyüş yapıp, şelaleyi görebilir, çay içip dinlenebilirsiniz. 









  Alanya Kalesi ve Kızılkule 
Alanya' ya gidip Alanya Kalesini gezmeden olmaz tabii ki. Alanya'nın eşsiz manzarasını izleyip hayallere dalmanız için muhteşem olur. Kale içinde manzara eşliğinde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Kızılkule'yi de ziyaret etmeyi unutmayınız. 13. y.y. da Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış, güzel mimarisi ve süslemeleriyle muhteşem bir tarihi eser konumundadır. Tersanesi ve Tophanesini de geziniz. 




Kızılkule











Deniz Feneri



   Alanya Müzesi
Alanya şehir merkezindedir. Müze kartınızla giriş yapabilirsiniz. Müze kartınız yoksa girişte görevlilerden satın alabilirsiniz. Tarihi sevenler için kaçırılmaması gereken bir müzedir. Müzeler, şehirlerin kalbidir. :D 








   Dim Mağarası ve Dim Çayı
Alanya merkeze 11 km uzaklıkta bulunan değişik ve güzel yer. Şehir içinden kolayca ulaşabilirsiniz. Mağarayı gezdikten sonra, Dim Çayı kenarında dolaşabilir, manzarayı seyredebilirsiniz. 










   Kleopatra Plajı 
Alanya Kalesi'nin batısında yer alan ünlü plaj. Damlataş plajının yan tarafındadır. Mısır Kraliçesi Kleopatra bu plajda yüzmüştür, ismi de oradan gelmektedir. Bu arada Damlataş plajının arka taraflarında bulunan Damlataş Mağarası'nı da ziyaret etmeyi unutmayın. İyi yüzmeler. 








   Alara Kalesi ve Alara Kervansarayı
İpek Yolu üzerinde bulunan bu yapılar zamanın uğrak yerlerinden bir tanesidir. Yanından geçen Alara Çayı bulunmaktadır. Burada bu iki yapıyı gezip, piknik yapıp, yüzülebilir, rafting yapabilirsiniz. Yeme içme mekanları bulunmaktadır. Alanya Okurcalar'a yakındır. 











  Syedra Antik Kent
Alanya'ya 22 km uzaklıktadır. M.Ö. 3. y.y. da kurulmuş bir şehirdir. Fırsatını yaratıp gitmeniz gereken bir antik kenttir. Yanınıza su almayı unutmayınız. 







  Damlataş Mağarası
Alanya merkeze 3 km uzaklıktadır. Damlataş sahilinin arka tarafındadır. İçinde bulunan iki faktörden dolayı astım hastalığına iyi geldiği kanıtlanmıştır. Astım hastası olanların doktordan yazı alarak mağaraya gidip, yazısını gösterip tedavi amaçla da girdiği bilinmektedir. Ama doktorla konuşarak tabii ki. Görmeniz gereken yerlerden birisidir. 








  Alanya'ya gittiğinizde bu yerleri görmeden dönerseniz Alanya'yı gezmiş sayılmazsınız. Başka bir yazımda görüşmek üzere. Yorum yapmayı unutmayınız. Hoşçakalın. 

                                                                                                                  

You Might Also Like

2 yorum

  1. bir an önce Alanyaya gelmek için sabırsızlandım yazınız için teşekkürler...Başarılı

    YanıtlaSil
  2. ALANYAYA KAÇ KERE GİTTİM BAZI ANLATTIĞINIZ YERLER EVET ÜNLÜDÜR AMA BEN HİÇ DUYMADIM UMARIM EN YAKIN ZAMANDA SİZİN BAKIŞ TARZINIZA GÖRE GİTTİĞİMDE GEZECEĞİM. :)

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...