Kaş Gezilecek Yerler



  Merhaba, size Türkiye'nin en güzel ilçelerinin başında gelen Kaş ilçesini tanıtacağım. Oraya gitmediyseniz bu yazımla not alıp gezilecek yerlerini görür, tatil yaparsınız. Gittiyseniz de anılarınızı canlandırırsınız. Kaş, Antalya'nın en batısındaki turistik, tanınmış ilçesidir. Tarihi olarak da müthiş olaylara şahitlik etmiştir. Kışın nüfusu yaklaşık 10.000 dir. Noel Baba'nın doğduğu yere çok yakındır. Likya yolu bu ilçeden de geçmektedir. Bu ilçeyi alan II. Kılıçaslan'dır. ( Selçuklu ) Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Kuzeyinde Toros Dağları, yeşilliği, denizi, iklimiyle büyüleyici turizm beldelerimizden birisidir. Herkesin görmesi gereken muhakkak yerlerdendir. Beraber bakalım gezilecek yerlerine...


Kaş
  Kaş Sokakları ve Çarşısı
Etkileyici mimarisi olan, şirin hediyelik eşya satan dükkanları, mis havasıyla çarşısında dolaşıp, yemek yiyebilir, alışveriş yapabilir, fotoğraf çekebilirsiniz.





  Kekova Bölgesi
Kaş ve Demre bölgelerinin arasında kalan, mavinin en güzel tonunun görüldüğü gizli cennet adadır. Kaş'a 33 km uzaklıktadır. Buraya gelipte, sayacağım yerleri görmeden gitmeyin yoksa Kaş'ı gezmiş olmazsınız. :D Dalış turizmi açısından elverişlidir. Antik Batık Şehir, Kale, Tersane Koyu vardır. 












  Likya Uygarlıkları Müzesi ve Andriake Şehri
Myra Antik Kentinin liman şehri Andriake Örenyeri içinde bulunuyor. Müze kartınızla giriş yapıp hem antik şehri hem müzeyi gezebilirsiniz. Müze 8 salondan oluşmakta ve görmeniz gereken muhakkak yerdir. Haritadan bakıp, Kaştan arabalarla ulaşabilirsiniz. 



Andriake Antik Kent


Likya Uygarlıkları Müzesi



Müze 


Andriake 




  Patara Antik Kenti 
Kaş - Fethiye karayolunun 10. km de Ova Beldesi girişinden Patara tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Kaş'a 43 km uzaklıktadır. Arabanızla ya da ilçe arabalarıyla ulaşabilirsiniz. Dünyada görmeden ölmemeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Geniş bir alanda olan bu şehir, giriş kapısından müze kartınızla ya da ücret ödeyerek giriş yaptıktan sonra antik şehrin içinden yürüyerek Patara plajına ulaşıyorsunuz. Patara için tatilinizin bir gününü ayırmanız gerekir. Antik şehri gezip, fotoğraf çekip, sahile yüzmeye geçebilirsiniz. Antalya Phaselis' e gidenler bilir, biraz oraya benziyor. Muhteşem... :D Dünya'nın en eski deniz feneri bulunmaktadır, yaptıran Roma İmparatoru Nero'dur. Yapılan kazılarda Likya'ya ait günlük kullanım malzemeleri bulunmuş, bunlar ise  ayna çerçevesi, çatal gibi malzemeler.






Patara Plajı


Su Kemeri






Patara Antik Kent



  Myra Antik Kent
Antalya Demre ilçesinde bulunan Likya şehridir. Yüce Ana Tanrıça ( Myra ) demektir. Likya, Roma gibi uygarlıklara ev sahipliği yapmış kent. Müze kartıyla giriş yapılmaktadır. Demre ilçesinden arabalarla gidebilirsiniz. 









Kaya Mezarları





  Aziz St. Nikolaos Müzesi ( Noel Baba)
Herkesin bildiği Noel Baba işte bu kişidir. Patara şehrinde doğmuş, Myra Demre şehrinde yaşamıştır. Dönemin psikoposudur. Hristiyanlar için önemli bir kişidir. Haçlı seferinde Bari'den gelen tüccarlar kemiklerini almış İtalya'ya götürmüşler, geriye kalan bir kısım kemikler ise bugün Antalya Müzesi içinde korunmaktadır. Myra Antik Kenti içinde bulunan kiliseye giriş ücretlidir. Müze kartınız varsa sıkıntı yok. :D 


İtalya Bari Nikolas Kilisesi

Antalya Nikolaos Kilisesi








   Kaputaş Plajı
Kaş'a 20 km, Kalkan'a 10 km mesafededir. Yazın minibüslerle bu iki yerden kolaylıkla gidebilirsiniz. Yüzmeden ölmemeniz gereken bir yer daha. İki tepe arasında, masmavi denizde yüzmek inanılmaz bir şey. Yanınızda yiyecek içecek götürseniz iyi olur. 







  Xanthos Antik Kenti
Kaş' a 45, Kalkan'a 20 km uzaklıktadır. Önemli Antik Kentlerden birisidir. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, pırlanta değerinde antik kent. 









Oturma Grubu



  Kalkan Beldesi
Kaş'ın bir beldesidir. Yazları Avrupalı turist akınına uğramaktadır. Kaş'a 25 km uzaklıktadır. Beyaz renkli evleriyle ünlüdür. Bu saydığım antik kentlere de çok yakındır. Gidin ve görün.









  Saklıkent Kanyonu
Antalya ve Muğla sınırları arasında kalan Saklıkent Kanyonu. Ben gittiğimde çok küçük değildim ama gerçekten büyülenmiştim. Fotoğrafçıların gitmesi gereken bir yer. Gidince balık yemeyi unutmayın. :D Kanyonun iç alanlarında suyun içinden yürüyerek gezebilir, tırmanış yapabilir, çay içebilir, fotoğraf çekilebilirsiniz. Doğa harikası sizleri beklemektedir. Tavsiye ederim. 











  Evet millet :D Ne düşünüyorsunuz? Bu yaz kesin Kaş ilçesine gidiyorsunuz değil mi? Sizlere aktarmaya çalıştım, umarım faydalı olmuştur. Ben de izin günümde gitmeyi çok istiyorum. Yorum yaparsanız sevinirim. Sayfama abone olabilir, sosyal medya hesaplarınızdan yazımı paylaşabilirsiniz. Bu güzellikleri yaymaya devam. Görüşmek üzere. Sevgiyle kalın. :D

You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...