Bodrum En İyi Sahilleri




  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatılan ünlü plaj ve sahillerinden bahsedeceğim. Gitmeden önce fikir edinmeniz daha iyi olacaktır. Bodrum'un 67 adet mavi bayraklı sahili bulunmaktadır. Bu da tabii ki ülkemizdeki en çok mavi bayrağa sahip turizm beldesidir. Şimdiden zayıflama diyetleri, tatil planları, alışverişler başlamıştır öyle değil mi? :D Evet başlayalım En iyi Bodrum Sahilleri buyurun.

  Bardakçı Koyu ( Zeki Müren Koyu )
Gümbet'e varmadan önceki koydur. Sağına baktığınızda Gümbet değirmenlerini göreceksiniz. Merkezi bir yerde konaklamak isterseniz, bu koyun sahipleri olan otellerde konaklayabilirsiniz. Eğer başka yerde kalacağım derseniz burada yüzeceğim derseniz de otellerin birine günübirlik olarak girip yararlanabilirsiniz. Kalabalık bir ortamı oluyor. Zeki Müren nerede yaşanacağını çok iyi bilen bir sanatçımızdı. Buradan da bu mesajı iletmeden olmazdı. :D





Bitez Plajı
Ünlü Bitez plajı, evet sevgili arkadaşlar... :D Anlatılmaz yaşanır. İnce kumu ve ortamı ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir. Sahilde bulunan işletmelerden gelen müzikle kendinizi plaj barda gibi hissedebilirsiniz. Gitmenizi tavsiye ederim.





  Kum Bahçe Sahili
Bodrumda barlar sokağının ön tarafı çıkışında yer alan merkez sahildir. Güzel manzarasıyla sizi etkileyecektir. Akşamüstü çay içerken gün batımını izleyebilirsiniz. İşletmelerin şezlongları da bulunmaktadır. Merkezde yüzmek, güneşlenmek için birebirdir. 







Yalıçiftlik Sahili
Bodrum merkeze 15 km uzaklıktadır. Merkezden minibüslerle ya da kendi aracınızla ulaşabilirsiniz. Bir çok işletme bulunmaktadır. Rahat olun. :D Acıkınca balıkçıların tuttuğu taze balıklardan yiyerek kendinizi ödüllendirmeyi unutmayınız. Sahili kumdur. Temizdir. Ücretsiz şezlong ve şemsiye kullanabilirsiniz.



  Camel Beach
Adını sahilde bulunan develerden almaktadır. Sahili kumdur. Develerle gezintiye çıkabilir, eğlenceli bir deneyim sağlayabilirsiniz. Çok pahalı değildir. Merkezden minibüslerle ulaşabilirsiniz. Denizi alçaktır, gidersiniz gidersiniz su hala bacaklarınıza gelir. Kalabalık bir ortamı olur yaz aylarında. Sakin bir yer isteyenler için diğer bahsettiğim sahilleri göz gezdirebilirler. 





  Ortakent Yahşi Sahili
Bodrum'un Ortakent bölgesinde yer almaktadır. Minibüslerle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. En ünlü, kalabalık sahillerden birisidir. Sahili kumdur. Sahil şeridinde bir çok işletme ve otel bulunmaktadır. Gittiğinizde şimdiden iyi eğlenceler. Böyle sahiller başka yerde yok. :D 





  Torba Sahili
Torba Beldesinde bulunan, sahil şeridi ormanlık alana yakın, temiz, buz gibi suyuyla sizi beklemektedir. İyi ki bu sahile gelmişim dersiniz yani. Fakat dalga olduğunda sahildeki kum suya karıştığı için bulanıklaşabilir. Bunu da buradan bildireyim yoksa bana suç atmazsınız. Ücretsiz şezlong ve şemsiye kullanabilirsiniz. Çok kalabalık olmayan bu yerde dinlenmek size iyi gelecektir.





  Gümüşlük Sahili
Mavi bayraklı bir sahil daha. Gerçekten muhteşem ya, böyle yerlerde yaşamak ne güzel olur değil mi? İnsan çalışma hayatına, olur olmaz şeylere kafaya takıyor ama bu yerde yaşasalar inanın ki takmazlar. :D Diğer sahillere göre biraz fazla rüzgar aldığı için coğrafik olarak, dalga da oluşmaktadır. Merkeze 22 km uzaklıktadır. Sakin, temiz, doğayla iç içe olan yerde yüzmeniz dileğiyle.







  Doktorlar Sitesi Adabükü
Güvercinlik bölgesine çok yakındır. Yazlık evlerden oluşan sitede yüzebileceğiniz bir sahil burası. Herkes bilmez tabii ki ben sizi bilgilendireceğim. Doğal güzelliğin içinde keyifli dakikalar geçirebileceğiniz yer gerçekten, tatilinizin bir kısmını bu sahile ayırabilirseniz iyi olur. Sahili kumdur. Sitenin içinde işletme de bulunmaktadır. Bir çok tekne görüp, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.





  Türkbükü
Türkbükü beldesinde bulunan ünlülerin akın ettiği Bodrum sahili arkadaşlar. Maddi durumu iyi olanların gittiği oteller ve koylar olan bölgedir. Gitmek isterseniz, sizi engelleyen bir şey yok öyle değil mi? :D Mavi bayrağı burada da göreceksiniz. Neden burası pahalı derseniz, diğer yerlerden ne farkı var derseniz, şöyle açıklayayım; Bu beldede bulunan işletme, oteller ünlülere ait  olup çoğunlukla ve nedense zengin kesim sahiplenmiş gibi bir durum oluşmuş zamanla sırf bu yüzden yani. Yoksa denizi, havası, doğası, mimarisi herşeyi aynı. :D  Merkeze 22 km uzaklıkta olup, şehir içi arabalarıyla ulaşabilirsiniz. Akşam eğlenceleri, müzikleri, mekanları ile gayet canlı bir yer. Tabii Bodrum'un her yeri aynı şekilde. 







  Akyarlar
Merkeze 20 km uzaklıkta olup, isminden anlaşılacağı gibi Akyarlar beldesinde bulunuyor. Evet su sporları yapmayı sevenler neredesiniz... çabuk buraya gelmeniz gerekiyor. Bu sahilde rüzgar sörfü, yelkencilik yapabilirsiniz. Tarık Akan'ın bu sahile yakın evi bulunmaktadır. Önceden onu görüp, muhabbet ederek sahilde dolaşabilirdiniz. Doğayla iç içe temiz, berrak suyunda tatilinizi unutulmaz bir şekilde geçirebileceğiniz muhteşem yerlerden birisidir. Etrafında kaliteli otelleri ve işletmeleri de bulabilirsiniz.






  Peksimet Sahili
Bodrum'un incilerinden bir tanesidir. Suyu temiz, sahili sakindir. Tercihleriniz arasına girmeye hak kazanıyor. Bakir kalmış, çok kalabalık olmayan bir sahildir. Sakince güneşlenmek, kitap okumak, yüzmek istiyorsanız burası tam size göre. Turgutreis beldesine yakındır. 




Gündoğan Plajı
Çok kalabalık olmayan sakin bir yer daha. Gündoğan mevkii de bulunmaktadır. Kafa dinlemek için burayı da tercihleriniz arasına ekleyebilirsiniz. 






  Karaincir Plajı
Parlak kumu, temiz suyuyla muhteşem muhteşem. Suyu biraz soğuktur ama bu bir engel değil yani soğuk su vücudunuza da iyi gelir. Bakir kalmış, herkes tarafından bilinmeyen bir yerdir. Merkeze 35 km uzaklıktadır. Şehir içi arabalarıyla ulaşabilir, güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.





Kargıcak Koyu
Buraya balıkçılar koyu da denmektedir. Nadir bilinen yer olmasıyla değişik ve herkesin bilmediği yere gidip, orayı siz keşfetmişsiniz gibi havalara girebilirsiniz. Sıkıntı yok. :D Kendi arabanızla ulaşacağınız bu yerin yolları biraz uğraştırıcıdır. Ama gitmeye değer. Balıkçılar bu koydan çıkarak balık avlamaya giderler. Orada dinlenen ya da balıktan döndüğünü gördüğünüz tekneye yaklaşıp taze balık alıp hemen bir mangal yakabilirsiniz. Aynı Survivor gibi. O balık ne güzel olur ya! Bakir bir alan olduğu için yanınızda muhakkak yiyecek içecek, şemsiye almayı unutmayınız. Tabii ki çöplerinizi de yanınıza alın lütfen. 





  Mazi Koyu
Bodrum'un Maziköy alanında bulunan, merkeze 45 km uzaklıkta yer alır. Yeşillik, mavinin tonları, sessizlik burada hissedilir bana göre. Uzak demeyin gidin lütfen. Bodrum'un bir köyü nasıl böyle doğal, sessiz kalmış diye şaşıracağınız bir yer. İnanması zor. Gitmeden ölmeyin.






  Cennet Koyu 
Göltürkbükü Mahallesinde bulunan bu koyu anlatmaya gerek yok sanırım, tam anlamıyla cennet gibi. Tekneler sanki suyun üstünde duruyormuş gibi görünen tertemiz, doğal, sakin bir yer. Ulaşımı kolay olmadığından pek kalabalık olmaz. Yanınıza şemsiye, yiyecek, içecek, kitap gibi malzemeler alsanız iyi olur. Burayı merak edin ve gidin. Sizlere bu kadar anlatabilirim. Yaşayın.







  Bodrum'un değişik mavi tonlu, doğasıyla büyüleyen, canlılığıyla popüler olan, Yüzmek için vazgeçilmez olan sahillerini aktarmaya çalıştım. Umarım faydalı olabilmişimdir. Nereye gideceğinizi şaşırmış durumdasınız öyle değil mi? İnanın bende öyleyim yaza inşallah... :D Aşk Bodrumda yaşanıyor gerçekten. Başka bir yazımda görüşmek dileğiyle. Yorum yapmayı, tavsiye vermeyi unutmayınız. Yazımı Zeki Müren'in sözüyle bitirmek isterim; ''Bodrum'a gelmeden ölmeyiniz.''  Hoşçakalın. :D




  

  


You Might Also Like

2 yorum

  1. benim için çok fAYDALI OLDU ÇOK TEŞEKÜRLER... :d

    YanıtlaSil
  2. MEĞER NE KADAR BİLMEDİĞİMİZ ŞEYLER VAR ÜLKEMİZDE ÜSTÜNKÖRÜ GİDİYORUZ BİLİNDİK YERLERE VE TATİL YAPTIK DİYORUZ... ŞAŞIRDIM BU KADAR GÜZELLİK KARŞISINDA

    YanıtlaSil

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...