Turizm Hakkında Bilgiler

    
   
  Merhabalar,  yeni başlamış olduğum blog konusunda sizlere ülkemizin doğal zenginliklerini, turizm açısından önemli yerlerimizi tanıtmak, bilgi vermek, seyahat noktalarını, bu noktalardaki otelleri, gidebileceğiniz restaurantları, müzeleri, alışveriş için neler alabileceğinizi, tarihini, hangi otellerin iyi olduğunu ve otellerle ilgili bilgileri vereceğim ve daha değişik konularda da yazılarımı bulabileceğiniz sayfama hoş geldiniz ! 

  Turizm nedir? sorusuyla başlayalım; Turizm, ikametgahı dışındaki başka yere tatil, eğlence, kültür, spor, toplantı, iş, sağlık, eğitim, arkadaş ziyareti gibi nedenlerden dolayı seyahat etmenin doğurduğu olayların tümüdür. En az 1 gün durduğunuz noktalarda yerli ya da yabancı turist olarak sayılırsınız. Turizm ülkeler için gelişme kavramının başlarından bir tanesidir. Ekonomik ,kültürel olarak önemli bir alandır. Turizm faaliyetleri arttıkça yeni turizm dallarına da eğilim artmakta ve çeşitli turizm alanları için çalışmalar başlatılmaktadır. Ülkemize çoğunluk olarak deniz, kum, güneş üçlüsü için turist gelmekte, turist sayısında artışı sağlamak ve uğrak ülke olmak için devlet ne yapmakta; tabii ki yeni turizm dallarına da el atmaktadır. Bunlardan örnek verirsek, Kış, Kültürel, Spor, Kongre, Sağlık Turizmi gibi alanlarda çalışmalar, geliştirmeler ve teşvikler sağlamaktadır. Bunun yanında ülkeler turizmle kendi kültürlerini, başka kültürlere tanıtma fırsatı bulmaktadır. Turizm ilk olarak Romalılar tarafından başladığı belirtilmektedir. Bu insanlar neden seyahat etmiş ve bundan turizm kavramı nasıl çıkmış derseniz, belli başlı eserleri ve tapınakları görmek için kendilerine nasıl gidebilecekleri hakkında yol rotaları çizmiş ve seyahate başlamışlardır. Tabii ki Müslümanlar da bu gibi dini ziyaret amaçlı Mekke ve Medine'yi ziyaret etmiş orada konaklama yapmış ve hizmet almışlardır. Daha sonra yakın zamanlara da etki eden demir yolu ve deniz taşımacılığı önemli rol oynarken hava taşımacılığının başlaması ve ucuzlaması üzerine gemilerle ziyaret eden insanlar azalmış, yolcu taşıyan gemi şirketleri zarara uğramıştır. Bunun üzerine Avrupalı gemi şirketleri kaybettikleri yolcuları kazanmanın yollarını ararken bütün dünyada yayınlanan ''AŞK GEMİSİ'' dizisini hayata geçirip bütün dünyaya Cruise gemileriyle seyahat etmenin bir ayrıcalık olduğunu, yolculuk yaparken uğradığı limanları da görerek birden fazla yerin görme ayrıcalığını, dinlenmeyi, eğlenceyi ve aşkı çağrıştırdığını, yaptıkları diziyle insanlara aşılamış ve gemileri yavaş yavaş yüzer otel haline getirip, kaybettikleri potansiyeli geri almaya başlamış ve dünyaya yeni bir akım başlatmışlardır. Avrupa ve Amerika bu konuda sektörün lideri olmuş durumdadır. Ülkemizin bu alanda da daha fazla çaba göstermesi ve çalışmalar yapması gerekli değil midir sizce de...Turizm hakkında genel olarak verebileceğim bilgiler bunlardır. Daha başka konulara değineceğim yazılarımda görüşmek dileğiyle sayın okuyucularım. :)




You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...