Antalya Gezilecek 18 Yer


  Yaz yaklaşırken nereye gidelim? Gezilebilecek yerler neresidir? Nerde kalırız ne yeriz ne içeriz? Sorularıyla aklınız mı karışıyor bu yazımla düşüncelerinizi netleştirmeye başlayalım isterseniz.
  İlk önce artık hangi şehri istediğinizi buldunuz ve bu şehrin Antalya olduğuna karar verdiyseniz sizlere önemli ve görmeden dönmemeniz gereken yerleri listeleyelim.Antalya merkezde bulunan insana değişik duygular hissettiren;

  Kaleiçi ve Yat limanı
Tarihi dokusuyla büyüleneceğiniz yürüyerek başka zaman diliminde yaşıyormuş hissine kapılacağınız bir yerdir. Gündüz yürüyerek dolaşabilir, güzel şirin mekanlarda deniz manzaralı yemeğinizi yedikten, kahvenizi yudumladıktan sonra fotoğraf çekmekten yorulacağınız muhteşem yer. Akşam gelirseniz sokaklarında çeşitli eğlenebileceğiniz bir sürü mekanlar bulunmaktadır. Bu arada sokaklarında hatıra ve hediyelikler alarak kendinizi mutlu etmeyi de unutmayın.



 Yat limanının olduğu yerden merdivenleri çıkarsanız; manzarası süper, fiyatları uygun olan servisi güzel, kendine has yazın açık plaj alanı olan Mermerli Restaurant'ı tavsiye ederim. Vedat Milor'un yıllar önce gelip puanladığı yerdir.




Teknelerin bulunduğu yere gelip şöyle bir deniz havası alayım diyorsanız birbirinden değişik teknelerle tekne turuna çıkabilirsiniz. Tüyo isterseniz de pazarlık yaparak ucuza Antalya'nın tadını çıkarırsınız.

















































Antalya Müzesi
İlk müze olması açısından ve büyüklük bakımından Antalya'ya geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir.


Düden Şelalesi ve Düden Parkı
Antalya'nın bayıltıcı sıcağında nefes almak, doğal güzellik görmek istiyorsanız burası tam size göre. Antalya merkeze 10 km uzaklıkta olup şehir merkezinden dolmuşlarla ulaşabilirsiniz. Düden parkı ise Lara semtinde denize döküldüğü yerdir.





Termessos Antik Kenti
Antalya'nın kuzeybatısında Korkuteli'ne giden yolda 30 km uzaklıktadır. Etkileyici ortamıyla kendinizi o zamanlarda yaşıyor hissine kapılmayı bırakabilirsiniz.



Manavgat Şelalesi ve Manavgat Barajı
Antalya denince en çok bilinen yerler arasında yer alan esrarengiz şelaleyi görmeden geri dönemezsiniz öyle değil mi? Manavgat'ta olup merkeze 72 km'dir. Barajı; şelalenin akış tersine doğru takip ederseniz doğusunda yakında yer almaktadır. Muhakkak görmenizi tavsiye ederim.
Manavgat Barajı


Manavgat Barajı Yolu




Manavgat Şelalesi


Aspendos Antik Kenti
Antalya'nın muazzam büyüklükte ve sapasağlam ayakta duran M.Ö. kalma tarihi antik kentidir. Yazları Anadolu Ateşi ve çeşitli konserlere de ev sahipliği yapmaktadır. Serik ilçesine 8 km uzaklıkta olup Serik'ten saat başı geçen dolmuşlarıyla kolaylıkla gidip gelebilirsiniz. Gerçekten muhteşemdir.







Aspendos 






Aspendos Antik Kenti




Aspendos giriş yeri




Side Antik Kenti
Lidyalılardan, Roma, Yunan, Bizansa kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış  yerleşim yeridir. İnsanlar burada ölmez dediğiniz yerlerden biridir gerçekten. Antalya merkeze 80 km uzaklıkta olan bir turizm beldesidir. Otogardan saat başı kalkan arabalarla kolaylıkla gidebilirsiniz.



Side Antik Kent








Side Tarihi Kalıntılar 




Side Körfezi




Apollon Tapınağı


Side Kuş Bakışı


Adrasan Koyu
 Kumluca'ya yakın olan upuzun, doğal güzelliğiyle büyüleyen eşsiz yer. Otogardan ilçe arabalarına binerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Berrak Adrasan Suyu


Adrasan Koyu
Olympos Antik Kenti
Antalya merkeze 1 saat uzaklıkta ve batısında yer alan bu yer inanılmaz doğal güzelliği, temiz havası, denizi, şirinliği ve tarihiyle sizleri başka dünyalara götürecek büyüleyecek yerlerden biridir. Antalya tatilinizde muhakkak iki gününüzü buraya ayırmanızı tavsiye ederim. Otogardan ilçe arabalarıyla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tahtadan yapılma şirin ve aile işletmelerinin olduğu bungalov pansiyonlarda tam pansiyon olarak  konaklayabilir, değişik bir deneyim sağlayabilirsiniz. Odalarda klima mevcuttur. Merak edenleriniz için :D Denize doğru ilerlerken Antik Kentin içinden geçeceğiniz için giriş yerinde para verip müze kartı alarak ya da müze kartıyla giriş yapabilirsiniz. Bu şirin pansiyonlarda konaklayıp, tarihi antik kenti gezerek denize ulaşır, muhteşem doğasıyla büyülenip değişik aktivitelere katılabilirsiniz. Denizi çakıldır.



Olympos Sahili






Olympos Çayı




Olympos Pansiyonları
Yanartaş (Kimera) Çıralı
Olimpos'un sönmeyen ateşi olarak bilinen dünyada tek olan yerdir. Olimpos'a çok yakındır. Akşam gitmeniz ve yanınıza fener ve şarap almayı da unutmayınız. 230 metre döner yoldan bu dağa çıkarak ulaşabilirsiniz. Değişik duygular hissedeceğiniz ender yerlerden birisidir. Giriş ücretlidir. Efsane olarak anlatılan, dönemin Kralı ve Pegasus'un dağın altına gömdüğü üç başlı canavarın nefes verirken çıkardığı ateş olarak anlatılmaktadır.







Phaselis Antik Şehri
M.Ö. 7. y.y. da Rodoslu kolonistlerce kurulmuş deniz kenarında muhteşem doğada, Kemer'in 16 km batısında bulunan günübirlik olarak ziyaret edebileceğiniz, antik kenti dolaşıp çok derin olmayan sahilinde yüzerek rahatlayabileceğiniz, burada yaşayanlar ne kadar şanslıymış diye iç çekeceğiniz eşşiz yerlerden birisidir. Otogardan ya da Konyaaltı bölgesinden geçen ilçe arabalarıyla uygun fiyatla gidip gelebilirsiniz. Girişte Müze kartı ya da para vererek müze kartı alıp giriş yapabilirsiniz. Tuvalet, duş alma yerleri, büfe bulunmaktadır ama siz yanınızda yiyecek içecek götürürseniz iyi olacaktır.





Phaselis Antik Kenti










Phaselis Hamamları




Phaselis Yürüyüş yolu




Çaltıcak Piknik Alanı
Antalya'dan Kemer'e doğru giderken şehir çıkışında Beldibi beldesine varmadan önce tabelalarda göreceğiniz çam ağaçları arasında yer alan piknik alanıdır. Yazın sıcağında, merkeze yakın, ağaçlar içinde yüzmek, piknik yapmak, mangal yakmak isterseniz burası tam rotanız.

Çaltıcak 





Konyaaltı Sahili
Konyaaltı sahilini duymayan yoktur herhalde...Bir uçtan bir uca uzanan Toros dağlarının manzarası eşliğinde, yazları uğrak nokta olan taşlı, hemen derinleşen berrak suyuyla ünlü plajlarımızdandır. Burada yüzmeden, yürüyüş yapmadan dönmeyin. Pişman olmazsınız. :D



Konyaaltı Beach Park




Konyaaltı plajı kış ayı otelden manzara


Tünektepe Döner Gazino,Teleferik
Antalya şehir merkezinin batısında yer alan Tünektepe eşsiz Antalya manzarasıyla size keyifli dakikalar sunmaktadır. Sarısu semtinden teleferikle ulaşım sağlanmakta olup yukarıda kafeterya da mevcuttur. Gitmeden Antalya'ya kuş bakışı bakayım, fotoğraf çekeyim diyorsanız muhakkak gitmelisiniz.



Antalya Akvaryum
Konyaaltı sahiline yakın bulunan dünyanın en büyük akvaryumlarından biri olan bu yere ziyaret ederek binlerce çeşit deniz canlılarını görme fırsatı yakalabilirsiniz. İçinde kar dünyası, hediyelik eşya, yeme-içme alanları bulunmakta olup giriş ücretlidir. 200 metre ilerisinde de Minicity'ye uğrayarak hoş dakikalar geçirebilir, değişik şeylerle tatilinizi değerlendirebilirsiniz. Bunların yakınında bulunan 5M Migros alışveriş merkezine geçerek alışveriş yapıp, kahve içebilirsiniz.

Akvaryum


Akvaryum Dış Mekan








Minicity Minyatür eserler




Minicity



Kemer İlçesi
Antalya'nın batısında yeşillikler içinde, pazarlarıyla, otelleriyle ve Rus turistiyle ünlü bir ilçesidir. Otogardan ilçe arabalarıyla bir saatte ulaşabilirsiniz. Her bütçeye uygun otellerinde kalıp, güzel sahillerinde yüzüp, akşam dolaşarak eğlenebilirsiniz. Antalya tatilinizde yine uğramadan dönmemeniz gereken yerlerden biridir.






Çakırlar Köyü
Antalya'nın kuzey batısına doğru Toros yamacında bulunan köydür. Dağ havası almak, ferahlamak, köy kahvaltısı yapmak, organik ürünler almak isterseniz şehir merkezinden hatlarla gidebileceğiniz şirin yer. Yerden yüksek tahtadan yapılma çadır evler tarzında yerde oturarak, turunç ağaçları kokusu eşliğinde kahvaltı yapmak.
KÖY KAHVALTISI


KAHVALTI MEKANI
Saklıkent Kayak Merkezi
Toplu ulaşımla rahatlıkla ulaşabilir, karın keyfini çıkartırken ekmek arası sucuk yemeyi de unutmayın.






  Ülkemizin her bir köşesi bir cennet ve görülmek için bizleri beklemektedir. Tavsiye ettiğim yerler
Antalya'ya geldiğinizde uğramanız dileğiyle. Görüşmek üzere sayın okuyucularım.  :D















You Might Also Like

0 yorum

En Çok Okunanlar

Bodrum En İyi Sahilleri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar? Yaz yaklaşıyor, insanın da içi kıpır kıpır oluyor tabii. Size Bodrum'un televizyonlarda anlatıla...